×
×

SYNFONY na New Retail Summitu v Bratislavě

SYNFONY na New Retail Summitu v Bratislavě

20.04.2022

Ve dnech 19.–20. dubna hostil bratislavský hotel Hilton DoubleTree nejvýznamnější maloobchodní konferenci v regionu – New Retail Summit. Právě zde byl oznámen start GDSN produktového e-katalogu SYNFONY na slovenském trhu.

Loňský rok byl z pohledu rozvoje globální datové synchronizace na českém trhu přelomový. Z jednoho obchodního řetězce podporujícího GDSN v České republice se staly čtyři: Albert, dm drogerie markt, Globus a Rossmann. Největším úspěchem je však bezesporu expanze GDSN katalogu SYNFONY na Slovensko.

Československá služba

Řešení pro sdílení produktových dat je koncipováno jako československá služba. Díky sdílení zkušeností z českého trhu se očekává jeho rychlé rozšíření. Úzká spolupráce předpokládá udržování české a slovenské jazykové mutace e-katalogu a společného česko-slovenského datového modelu. Obě verze jsou obsahově podobné a v rámci společného rozvoje byl definován primární cíl – další posilování uživatelské přívětivosti řešení, které je jednou z jeho hlavních předností. 

Ostrý start

Vedle technické podpory GS1 Czech Republic pomáhá slovenské sesterské organizaci také s marketingem. Všechny prvky korporátní identity a především webové rozhraní jsou shodné s verzí již důvěrně známou uživatelům na českém trhu. „SYNFONY bylo odborné veřejnosti poprvé představeno zde na New Retail Summitu v Bratislavě,“ říká Iveta Hreusová z oddělení komerčních služeb v GS1 Slovakia. Spolu s ní na slovenské pobočce českého Retail Summitu pořádané společností Blue Events vystoupil Tomáš Tlučhoř, ředitel datových služeb GS1 Czech Republic.
Summit byl zároveň pomyslnou startovní čarou spuštění elektronického datového katalogu Synfony Slovensku. A již na přelomu roku se očekává zapojení prvního slovenského obchodního řetězce.