×
×

GDSN: 50% nárůst publikovaných položek za pololetí

GDSN: 50% nárůst publikovaných položek za pololetí

Napsal/a Alice Palkosková, Manažerka datových služeb, GS1 Czech Republic, 13. 10. 2023. Kategorie: , , ,

Uplynulý půlrok přinesl v GDSN mnoho zajímavého! Produktová data od výrobců jeho prostřednictvím začal přijímat řetězec Globus. Další z významných obchodníků by se měl do GDSN připojit do konce roku. Značně roste také počet položek a zapojených dodavatelů. Jaké jsou jejich zkušenosti s využíváním e-katalogu Synfony? Dozvíte se v anketě.

V rámci českého retailu bylo v GDSN publikováno přes 40 tisíc položek, což představuje oproti stavu na začátku roku 2023 nárůst o 50 %. Nově se ke GDSN přidala také oblast zdravotnictví. Pro český trh je v tomto segmentu již publikováno přes 35 tisíc položek, především informací o zdravotnických prostředcích.

 

spolupracující lidé

 

Zkušenosti uživatelů e-katalogu Synfony

Jakým způsobem dodavatelé vkládají svá produktová data do GDSN katalogu Synfony a jaké jsou jejich uživatelské zkušenosti, jsme se pokusili zjistit formou krátké ankety. Oslovili jsme čtyři uživatele katalogu Synfony z řad dodavatelů spotřebního zboží, hraček, potravin a nápojů. Společností, která prostřednictvím Synfony publikuje ze všech uživatelů nejvíce položek (přes 2 000), je Tchibo Praha. Z jejích odpovědí vyplývá, že pokud se nastaví hned na začátku dobře mechanismus importu dat, je nahrávání desítek položek v jednom okamžiku hračkou.

Je pozitivní, že uživatelé pro vkládání svých produktových dat často používají šablony či hromadný import. Prostřednictvím Synfony je možné publikovat data nejen na český trh, ale i do zahraničí. Dobrým příkladem této zkušenosti je společnost BEL Sýry Česko, které tým datových služeb GS1 Czech Republic pomohl odladit produktová data také pro Rakousko.

Oslovení dodavatelé jsou z uživatelského pohledu s katalogem Synfony spokojeni. Ponejvíce by také uvítali zapojení většího počtu odběratelů dat do GDSN. Všem čtyřem společnostem za zapojení se do ankety děkujeme!

Anketa

1. Kolik položek jste prostřednictvím synfony publikovali a na které trhy?

2. Jak často synfony používáte?

3. Jakým způsobem vkládáte informace o produktech?

4. Co by mohlo pomoci k širšímu využití katalogu synfony?

Michaela Borisovová
Key Account Manager, ALBI Česká republika

Michaela Borisovová


 

1. Pouze v ČR. K dnešnímu dni máme v Synfony publikováno 412 GTIN.

2. Záleží na obdobích, resp. akcích u našich zákazníků. Aktuálně každý den, několikrát denně. Průměrně po celý rok jednou až dvakrát za týden.

3. Poslední dobou vyplňujeme manuálně, při přenosu dat do katalogu jsme využili hromadný import.

4. V Synfony listujeme od června a zatím jsme plně spokojeni. Nenapadá nás nic, co bychom změnili – systém nám přijde uživatelsky přátelský, jednoduchý. Skvělý je systém chyb, který je hlásí před publikací a navádí nás, co máme ještě vyplnit.

Eliška Ondráková
Senior Non Food Planning Analyst, Tchibo Praha

Eliška Ondráková


 

1. Synfony využíváme od prosince 2022. Od začátku jsme do tohoto katalogu zalistovali více než 2 300 položek. Prozatím využíváme Synfony pouze pro český trh.

2. Společnost Tchibo má trochu jiný koncept prodeje než většina dodavatelů – každý týden představuje novou kolekci zboží. Proto pravidelně každý týden přes Synfony hromadně zalistováváme kolem padesáti nových položek. Jedná se o položky ze sortimentu spotřebního zboží (non–food), který i v obchodních řetězcích obměňujeme na týdenní bázi.

3. Vzhledem k množství zalistovávaných položek využíváme jejich hromadný upload. Prvotní nastavení vzorového souboru nás trochu potrápilo, ale nyní už je hromadné zalistování jednoduché, vyžaduje pouze propojení s naším souborem vygenerovaným z interního systému. Změny již zalistovaných produktů jsou také snadno proveditelné. Katalog je opravdu velmi uživatelsky přívětivý.

4. K širšímu využití katalogu Synfony by nám pomohlo zapojení většího počtu našich obchodních partnerů. Z centrály v Praze spolupracujeme jak s českými, tak slovenskými partnery. Nyní přizpůsobujeme systém zalistování položek našim partnerům na míru. Zapojením více subjektů do Synfony by bylo možné sjednotit systémy zalistování položek a ušetřilo by to spoustu administrativy.

Alena Kopečková
Manažerka odbytu, Znovín Znojmo

Alena Kopečková


 

1. Naše společnost se soustřeďuje pouze na tuzemský trh. Katalog Synfony využíváme od března letošního roku a zatím jsme publikovali 18 položek.

2. V březnu jsme naplnili katalog aktuálními položkami a s ohledem na náš sortiment nemáme zatím potřebu s katalogem pracovat častěji než jednou až dvakrát do měsíce.

3. Produkty vkládáme po jednotlivých položkách s využitím šablony.

4. Považujeme se stále za nováčky, obvykle jen vkládáme produkty a v tomto směru je pro nás práce se Synfony dostačující. Elektronický katalog nám poskytuje časovou úsporu, protože ho využívá více našich partnerů. Nemusíme tedy vyplňovat tytéž údaje pro jiné zalistovací karty našich odběratelů. Zároveň naši odběratelé mají k dispozici aktuální informace.

Daniela Platilová
Lead Master Planner, BEL Sýry Česko

Daniela Platilová


 

1. Prostřednictvím Synfony jsme pro český trh publikovali 54 položek a dalších 74 položek jsme publikovali pro naše zákazníky z Rakouska.

2. V prvotní fázi, kdy jsme začali Synfony využívat, jsme vkládáním, kontrolou a úpravami položek trávili několik hodin denně. Bylo to období, kdy jsme se s katalogem seznamovali, a kroky, které nám nyní zaberou pár minut, nám tehdy trvaly podstatně déle. Nyní již vkládáme pouze novinky, takže jej používáme několikrát za měsíc.

3. Prvních několik položek jsme vkládali ručně jednu po druhé, abychom se seznámili se všemi atributy, v další fázi nám práci dost usnadnil hromadný import z excelu, a to jak pro vkládání nových položek, tak i pro následné korekce. Pro vkládání novinek nyní využíváme šablony, které nám opět práci o něco urychlily.

4. V ČR sdílíme data ze Synfony pouze se společností Ahold. Pokud by se síť odběratelů, kteří Synfony využívají, rozšířila, mohli bychom i my navýšit počet položek, které v katalogu spravujeme. Dodavatelé by tedy měli motivovat své odběratele a naopak.