×
×

Aktuality (říjen 2021)

Aktuality (říjen 2021)

Napsáno 15. 07. 2022. Kategorie:

GDSN mezi highlights Retail Summit Action

5. 5. 2021 Praha

Jednu z nejzajímavějších případových studií na jarní konferenci Retail Summit Action přednesli Petr Beran ze společnosti Albert Česká republika a Petra Kellermann Slotemakerová z Nestlé Česko. Sekci s názvem „Sjednocená produktová data pro online i offline: proč se vyplatí využít globální standard“ uvedl obecným přehledem benefitů GDSN pro dodavatele a odběratele Tomáš Tlučhoř, ředitel datových služeb v GS1 Czech Republic.

Za největší přínosy řešení na bázi globální datové synchronizace Petra Kellermann Slotemakerová označila vysokou kvalitu a dostupnost dat v reálném čase. Časovou úsporu díky zjednodušení komunikace produktových dat manažerka odhadla na 200 h měsíčně. Jako jeden z hlavních benefitů řešení Petr Beran označil fakt, že GDSN představuje jednotný formát pro všechny partnery a trhy.

Na setkání s řediteli nemocnic

10. 6. 2021 Brno

GS1 Czech Republic je tradičním účastníkem setkání ředitelů českých a moravských zdravotních zařízení, která organizuje společnost Magnus Regio. Pro dlouho očekávanou akci si Lenka Martínková, manažerka sektoru zdravotnictví GS1 Czech Republic, připravila prezentaci na téma UDI. Ředitele nemocnic upozornila na zavedení nových povinností s ukládáním a uchováváním jedinečné identifikace zdravotnických prostředků vyžadovaných evropskou legislativou. Dále poukázala na možnost vykonávat tuto administrativně náročnou činnost automaticky a zefektivnit procesy, které zabírají spoustu času a jsou náchylné k chybám. „Organizace GS1 byla akreditována jako vydávající subjekt pro jedinečnou identifikaci UDI, a nemocnicím tak můžeme pomoci se vypořádat s požadavky nové legislativy včetně poradenství a informací, jak systém UDI funguje,“ uvedla Lenka Martínková.

Pomáháme s vývojem školení pro globální komunitu GS1

GS1 Czech Republic se aktivně podílí na přípravě školení pro globální komunitu GS1. V letošním roce vyčlenila část školitelů, aby se zapojili do vývoje mezinárodních standardizovaných školicích materiálů. Každá národní organizace GS1 dosud používá vlastní způsob školení uživatelů o standardech GS1. Výsledkem spolupráce mezi globální centrálou a dvaceti národními organizacemi GS1 je velmi jednoduchý interaktivní e-learningový modul přístupný všem pracovníkům a uživatelům standardů GS1. Nástroj přispěje k harmonizaci metodiky vzdělávání napříč všemi 115 národními organizacemi GS1.

Pracovní kolektiv od dubna tohoto roku posílila Radka Kořínková, která do GS1 Czech Republic nastoupila na pozici sekretářky. Zkušenosti sbírala na obdobných pozicích ve společnostech poskytujících zaměstnanecké benefity. Radka se stará o bezproblémový chod recepce, o zázemí pro ostatní kolegy a také o podporu akcí, které sdružení organizuje nebo se jich účastní.


Personálie GS1 Czech Republic

SpeedCHAIN aneb cesta k novému normálu

7. 9. 2021 Praha

Jubilejní, 15. ročník mezinárodní logistické konference SpeedCHAIN reagoval na změny, které přineslo období po koronaviru. Jako vždy skvěle zorganizovaná mezinárodní konference v Břevnovském klášteře dokonale naplnila svůj program „Priorita současnosti: cesta k (novému) normálu“. Organizátoři ze společnosti Reliant Group zajistili 24 přednášek a prezentací předních logistických odborníků. Debatovalo se ve čtyřech panelových diskusích. Jednoho z nejsledovanějších panelů s názvem „Jak je dlouhá poslední míle“ se zúčastnila také ředitelka GS1 Czech Republic Pavla Cihlářová.

Eastlog v O2 universum v Praze

23.-24. 9. 2021 Praha

Již 24. ročník kongresu Eastlog nabídl vystoupení čtyř desítek domácích i zahraničních řečníků a pět panelových diskusí. O ekonomice po covidu v úvodu akce přednášel Miroslav Singer, někdejší guvernér ČNB a současný hlavní ekonom Generali CEE Holding. Následovaly přednášky na téma udržitelná logistika, digitalizace a robotizace či e-commerce. Závěr prvního konferenčního dne patřil Galavečeru logistických inovací a Logistickému Business Mixeru. Na druhý den organizátor, společnost ATOZ Event, připravil prohlídku nového distribučního centra maloobchodní společnosti Lidl u Buštěhradu.

Čerstvě otevřený sklad o výměře téměř 60 000 m2 představuje jedno z největších logistických center tohoto řetězce v Evropě a rozprostírá se na někdejším brownfieldu oceláren Poldi. Nosnou konstrukci haly tvoří 600 betonových sloupů a instalované regály pojmou až 47 000 palet se zbožím. Návrh logistického centra charakterizovala snaha o minimalizaci spotřeby energií, což zahrnuje mj. rekuperaci odpadního tepla, využití dešťové vody, instalaci LED svítidel i budoucí fotovoltaickou elektrárnu.

Retail Summit 2021

21.-23. 9. 2021 Praha

Necelá tisícovka zástupců obchodu se sešla osobně na Retail Summitu 2021 v Kongresovém centru Praha. Ukázalo se, že se obchod nejen vzpamatoval z šoku a nebývalého výkyvu trhu, ale také se připravuje na novou realitu.

Budeme více nakupovat potraviny on-line, když jsme si tak zvykli pořizovat ostatní kategorie? Kdy se naplno vrátíme do kamenných obchodů? Jak budou vypadat a jaké inovace nabídnou? Na tyto otázky hledalo odpověď zhruba 80 řečníků, kteří přijali pozvání organizátorů ze společnosti Blue Events.

Byl mezi nimi i Tomáš Tlučhoř, ředitel datových služeb GS1 Czech Republic, který vystoupil na panelové diskusi s názvem Connected commerce spolu se zástupci firem Shopsys, Sportisimo, U&Sluno, Nestlé a Pompo. Ředitelka GS1 Czech Republic Pavla Cihlářová moderovala jednu z hlavních sekcí. Její název „Ono to půjde“ odkazoval na recepty na úspěch v krizovém období. Prozradili je řečníci z firem Tesco ČR, Metro C&C Slovakia, Yieldigo, Swiss Aqua Technologies / Siko, Pygmalios, Bikero a Sconto ČR/SR.

Velkou pozornost si získala soutěž Mastercard Obchodník roku, především kategorie Inovace. Vyhrál ji Lukáš Němčík za skupinu Coop za projekty E-COOP a COOP Box, které mění i nejmenší vesnické prodejny ve výdejny pro on-line objednávky a obohacují jejich sortiment o lokální potraviny. První místo v kategorii Udržitelný obchodník získal Kaufland. Cenu O2 Digital Retailer si odnesla společnost Rossmann, která se významně posunula jak v digitalizaci celého provozu, tak v řešeních pro zákazníky. Pro ně provozuje např. bezplatnou wi-fi, jež slouží i k informování o aktuálních nabídkách a podpoře věrnostního programu.