×
×

Školení opět prezenčně

Školení opět prezenčně

Napsal/a Hana Strahlová, Manažerka EDI, GS1 Czech Republic, 20. 04. 2023. Kategorie: , ,

Po dlouhém období covidové pandemie se ve školicím středisku GS1 Czech Republic opět konečně rozběhlo první prezenční školení. Je obohaceno o praktická cvičení a řadu znalostních kvízů.

Praxe, praxe a zase praxe – to je základ inovovaného výukového programu. Lektoři Jakub Cihlář, manažer GS1 BarCodes, a manažerka EDI Hana Strahlová vedle nezbytné teorie připravili nový, interaktivně zaměřený program. Uživatelé si vědomosti získané při dopoledním teoretickém bloku vyzkoušejí při praktických cvičeních.

 

tleskající publikum ilustrační obrázek

 

Byznysové případy v praxi

V úvodu praktického bloku se posluchači rozdělí do několika menších skupin, které dostanou totožná zadání. Ve třech byznysových případech mají správně sestavit a označit všechny úrovně balení, které poptává fiktivní zákazník. Dalším úkolem je přenést informace na modelové miniatury produktů, kartonů a palet a doplnit správné identifikační klíče a vhodné čárové kódy.

To, co se při dopolední teorii zdá jako jednoduchá záležitost, při převedení do praxe může vyvolat doplňující otázky. A to je právě cílem komplexního workshopu – nasimulovat různé situace z obchodních procesů a vyvolat mezi zúčastněnými diskusi nad daným úkolem. „Vždyť je to jasné!“ Podobné úlevné zvolání se ozve vždy při společném vyhodnocení úkolů. Závěr pokaždé patří velmi živé diskusi. Uživatelé mohou klást konkrétní otázky z vlastního podnikání. Tato závěrečná část je klíčová nejen pro zúčastněné, ale také pro školitele.

Hledání správného řešení v praxi za podpory standardů Systému GS1 je pro všechny strany velmi přínosné. Naše empirické zkušenosti říkají, že kombinace praktických ukázek a teorie vede ve výsledku k lepšímu pochopení celého procesu. Proto se v podobném duchu budou připravovat i další prezenční školení, která budou v průběhu roku uvedena.

 

A on-line školení?

Pravidelné webináře z nabídky GS1 Czech Republic rozhodně nezmizí. Staly se nedílnou součástí služeb pro uživatele, jsou stále hojně navštěvovány a jsou přínosná zejména pro svoji časovou efektivitu. Postupně však bude rozšiřována i nabídka prezenčních školení. Ta budou koncipována jako půldenní, aby dávalo účastníkům smysl do školicího centra přijít a dozvědět se výrazně více, než se dá stihnout na webináři. Zkušenosti z nově zavedeného prezenčního školení ukazují, že interaktivní část programu je užitečná a účastníkům se líbí. Nové kurzy se budou věnovat tématům, která jsou v praxi aktuální, nebo budou reflektovat problematiku, která se nejčastěji opakuje v dotazech uživatelů.

Pokud máte zájem o webinář nebo školení, sledujte stránky www.gs1cz.org. Na odkazu www.gs1cz.org/skoleni-podpora/skoleni/ si můžete vybrat program podle vašeho zájmu nebo aktuální potřeby a zaregistrovat se na termín, který vám bude nejvíce vyhovovat.
Všichni lektoři GS1 Czech Republic se těší na vaši účast!

Kurzy na míru

Více než 70 % uživatelů jsou malé a střední firmy. Tito partneři potřebují vidět problematiku implementace standardů GS1 vlastní optikou a často vyžadují individuální přístup. Pro firmy se specifickými potřebami GS1 Czech Republic organizuje školení na míru. Běžně jde o podporu konkrétních projektů nebo nástrojů nově zaváděných do praxe. Ozvěte se nám!