×
×

SYNFONY brzy na Slovensku

SYNFONY brzy na Slovensku

Napsal/a Mikuláš Černý, manažer PR a komunikace, GS1 Czech Republic, 15. 07. 2022. Kategorie: , , ,

V polovině března jsme byli poctěni dlouho odkládanou návštěvou. Kolegové z GS1 Slovakia se sešli s naším týmem GDSN. Dlouhodobé partnerství v oblasti datových služeb bude korunováno přelomovým úspěchem. Již letos společně spustíme e-katalog SYNFONY i na slovenském trhu!

Tým datových služeb GS1 Czech Republic vedený Tomášem Tlučhořem přivítal Veroniku Chudomelovou, specialistku kvality dat, a Ivetu Hreusovou z oddělení komerčních služeb v GS1 Slovakia. A hned se pustil do práce. Na několika tematických seminářích vedených manažerkami datových služeb Alicí Palkoskovou a Marií Hamerníkovou poskytl know-how pro roll out na slovenském trhu.

Československá služba

Řešení pro sdílení produktových dat SYNFONY je naplánováno jako československá služba. Díky sdílení zkušeností z českého trhu se očekává její rychlé rozšíření na Slovensku. Nově vznikající pracovní skupina GDSN při GS1 Slovakia bude postupně propojena se stávající českou pracovní skupinou. „Zapojení do skupiny přislíbil první obchodní řetězec, který vnímá výhody GDSN. Plánujeme oslovit několik jeho významných dodavatelů a také další obchodníky, abychom zajistili co nejvyšší kvalitu slovenského datového modelu a e-katalogu,“ prozrazuje Iveta Hreusová.

Úzká spolupráce předpokládá udržování české a slovenské jazykové mutace e-katalogu a společného česko-slovenského datového modelu. Obě verze budou obsahově podobné a v rámci společného rozvoje byl definován primární cíl – další posilování uživatelské přívětivosti řešení, které je jednou z jeho hlavních předností. „Aktuálně dokončujeme proces certifikace slovenské verze datového modelu a soustředíme se na aktivity potřebné pro spuštění e-katalogu SYNFONY,“ vysvětluje Iveta Hreusová s tím, že webové stránky k aplikaci SYNFONY byly úspěšně lokalizovány a brzy budou nasazeny do produkce.

Ostrý start na New Retail Summitu

Vedle technické podpory GS1 Czech Republic pomáhá také s marketingem. Všechny prvky korporátní identity a především webové rozhraní budou shodné s verzí již důvěrně známou uživatelům na českém trhu.
„Slovenskou odbornou veřejnost s novinkou seznámíme na akci New Retail Summit na konci dubna v Bratislavě,“ uzavírá Iveta Hreusová. Dodejme, že spolu s ní na slovenské pobočce českého Retail Summitu vystoupí Tomáš Tlučhoř, ředitel datových služeb GS1 Czech Republic. Summit bude zároveň pomyslnou startovní čarou spuštění elektronického datového katalogu SYNFONY na Slovensku. A již na přelomu roku se očekává zapojení prvního slovenského obchodního řetězce. Těšíme se na spolupráci!