×
×

Školení opět naživo

Školení opět naživo

Napsal/a Hana Strahlová, Manažerka EDI, GS1 Czech Republic, 24. 10. 2022. Kategorie: ,

Doba covidová dala zabrat opravdu všem a vyžádala si velké změny. Také pravidelná školení, která GS1 Czech Republic pořádá, musela být převedena do on-line prostředí. Toto je již dvouletá zaběhnutá praxe, která uživatelům vyhovuje. Nyní však vyvstala otázka, co dál.

Osobní kontakt je k nezaplacení. Na fyzických školeních je možné předat větší množství informací, a hlavně si vyzkoušet spoustu postupů v praxi. Proto od září letošního roku spouští GS1 Czech Republic pro své uživatele nové prezenční školení. Účastníky provede od základních pojmů, s nimiž se setkají po registraci do Systému GS1, přes problematiku značení zboží, balení, využití SSCC kódů, práci s logistickou etiketou, využití nástroje Activate až po zavedení elektronické komunikace EDI. Školení se bude konat v sídle společnosti GS1 Czech Republic v Praze v ul. Na Pankráci 30 (pozor, nově ve čtvrtém patře) a bude rozděleno do dvou komplexních bloků.

Simulace pohybu zboží v dodavatelském řetězci

Simulace pohybu zboží v dodavatelském řetězci

 

Dopolední teorie

V ranním dvouhodinovém bloku se uživatelé Systému GS1 seznámí se základními pojmy. Naučí se, jak správně označovat své výrobky, zjistí, co se skrývá pod pojmy, jako je primární a sekundární GLN, nebo jaký je rozdíl mezi EAN a GTIN. Školitelé se dále zaměří na kvalitu provedení čárových kódů, na jejich správnou velikost či umístění.

Další část bude věnována dodavatelskému řetězci, zejména logistice. Posluchači se seznámí se značením logistických jednotek, s aplikačními identifikátory a způsobem jejich využití. Dále se naučí sestavit standardní logistickou etiketu tak, aby bylo možné ji pohodlně naskenovat a správně interpretovat informace, které obsahuje.

 

Praktický blok

Odpolední blok bude již více věnovaný samotné praxi. Nejprve se účastníci dozvědí něco o standardní elektronické výměně dat. Školitelé je seznámí s typickými postupy při zavádění EDI, s výhodami této technologie a také s nejčastěji používaným souborem elektronických zpráv.

Účastníci školení se naučí používat nově nabízený nástroj pro generování a správu firemního portfolia GTIN, GS1 Activate. Uživatelé Systému GS1 pomocí Activate přidělují nová identifikační čísla GTIN jednotlivým položkám bez nutnosti výpočtu kontrolní číslice. Ke každé identifikované položce se evidují základní produktová nebo lokalizační data. Nástroj umožňuje i generování vzorového lineárního čárového kódu EAN-13. Aplikace GS1 Activate zbaví uživatele starostí se správou portfolia vlastních identifikovaných produktů či poboček a organizačních složek; na školení bude příležitost si práci s tímto nástrojem vyzkoušet na zapůjčených tabletech.

Tím však praktická část nekončí. Účastníci si nacvičí sestavení logistické etikety pro simulovanou přepravu zboží napříč dodavatelsko-odběratelským řetězcem a na závěr je čeká interaktivní kvíz o ceny.

Náplň školení je skutečně bohatá. Školením budou provázet zkušení odborníci – Hana Strahlová, manažerka EDI, a Jakub Cihlář, manažer GS1 BarCodes. Školení doporučujeme každému, kdo si chce prohloubit své znalosti v oblasti implementace Systému GS1 do obchodní praxe v širším kontextu, od identifikace produktů až po sdílení transakčních dat v dodavatelském řetězci.

První nové prezenční školení se uskuteční 30. 11. 2022.
Registrace: www.gs1cz.org/skoleni-podpora/skoleni